Verbinden door te veranderen

vrijdag 15 januari 2016

Verbinden door te veranderenWe leven in een tijd van verandering, een voorbeeld: alwéér een nieuw jaar. Gelukkig blijft er ook wel iets hetzelfde. Ons gezamenlijk streven naar de beste zorg voor moeder en kind. Maar hoe we dat doen is wel aan verandering onderhevig.

Kijkjes in binnen en buitenland ter inspiratie. Dromen en wensen die uitgesproken worden en soms bewaarheid. We maken gebruik van de nieuwste inzichten, procedures en technieken en met het dynamische veld veranderen wij mee. Maar wat staat er concreet op het programma van komend jaar?

ZIGT gaat zich verder uitrollen en concretiseren. Voor de betrokken partijen staan er daarbij nog diverse uitdagingen op het programma, zowel inhoudelijk, organisatorisch maar ook financieel van aard. Laten we elkaar hierbij niet kwijt raken en altijd de zorg voor moeder en kind centraal stellen.

Als verloskundigen, werkzaam binnen een groter geheel, is het van groot belang elkaar te versterken, het komend jaar staat dan ook in het teken van een verdere ontwikkeling: Verloskundigen Plein 2.0 here we come! Gebruik maken van elkaars talenten en ontwikkeligen, elkaar naar boven stuwen door elkaar te helpen en hulp aan elkaar te vragen.

Onze organisatie een meer prominente rol geven binnen en buiten de praktijk ìs belangrijk. Door samen georganiseerd te zijn kunnen we gebruik maken van elkaars talent. Vakvrouwen, juridisch sterk, organisatoren, inspiratoren, luisteraars en trekkers. Gelukkig bruist het in onze coöperatie van het talent. En straks zal dat alleen maar aangevuld zijn met nog meer kwaliteiten!

En dan als laatste de belangrijkste van allemaal, de moeder en kind, ze staan centraal in onze zorg:
  • We gaan haar komend jaar bevragen wat zij wil  
  • We geven haar een actieve rol in het zorgproces
  • De wens van de zwangere en haar partner staan centraal
  • Zorg geven door de zwangere in haar kracht te zetten.
Dit alles terwijl we gewoon door werken, door zorgen voor de zwangere. En te veranderen zonder dat ze daar last van ondervindt. Laten we het glas heffen op de nieuwe zorg, vernieuwde zorg, de beste zorg in samenwerking met elkaar voor haar.


Zoeken