Het Verloskundigen Plein: Samenwerken bevalt beter!

donderdag 31 mei 2012

Het Verloskundigen Plein: Samenwerken bevalt beter!Op 8 maart jl. is de Coöperatie Verloskundigen Zwolle en omstreken ua opgericht. Op donderdag 31 mei 2012 is dat gevierd met een Open Huis voor genodigden op het Grote Kerkplein in Zwolle. Wethouder en loco-burgemeester De Heer verrichte de openingshandeling. Na het verwijderen van de strik kwam een straatnaambord tevoorschijn. Het Grote Kerkplein kreeg tijdelijk een nieuwe naam: Verloskundigen Plein.

‘Verloskundigen Plein’ is de naam voor de Coöperatie Verloskundigen Zwolle en omstreken ua. Het Verloskundigen Plein is een samenwerkingsverband van 9 eerstelijns verloskundigen praktijken in en rondom Zwolle. Naast belangenbehartiging bevordert de coöperatie de informatie-uitwisseling, de ontwikkeling van nieuwe initiatieven en de kwaliteit van de (eerstelijns) verloskunde. De missie luidt dan ook...

Het Verloskundigen Plein is een toonaangevend collectief van verloskundigen in en rondom Zwolle. De leden werken samen met alle professionals in de geboortezorg voor een optimale zorgverlening aan ouder en kind. Daarbij staan de wensen - zoals keuzevrijheid, persoonlijke begeleiding en kwaliteit - van de cliënten centraal staan. Samenwerken bevalt beter!

Voordat de openingshandeling werd verricht, stelde Saskia Walgemoed – directeur van het Verloskundigen Plein – de 9 praktijken voor. De voorzitter van het bestuur en tevens verloskundige – Myrna Knol – lichtte de visie van de coöperatie toe: “Ketenzorg is een belangrijke trend. Om met die trend mee te kunnen doen moeten we één en samen zijn en moeten we innoveren”. Loco-burgemeester De Heer is van mening dat het Verloskundigen Plein in een behoefte voorziet. Niet alleen omdat Zwolle een groeistad is, maar vooral omdat de coöperatie een partner in de stad is met ambitie. Onder het Zwolle-motto ‘Samen maken we de stad’ creëert het Verloskundigen Plein samenwerkingsvormen om de burgers in en rondom Zwolle te helpen.

Na het onthullen van de naam was het tijd voor een informele kennismaking met de leden, het bestuur en elkaar. Om het logo en de website te presenteren en te promoten werden zogenaamde zaadlucifers uitgedeeld, die eenmaal in de grond groeien en bloeien tot een ‘vergeet-me-nietje’. Dit is ook de ambitie van het Verloskundigen Plein en de ontwikkelingen zijn te volgen op de portal www.verloskundigenplein.nl.

Niet voor publicatie:
Voor informatie en vragen kunt u contact opnemen met Saskia Walgemoed
(06) 2 848 9 646 saskiawalgemoed@verloskundigenplein.nl


Zoeken