Welkom op het Verloskundigen Plein

donderdag 31 mei 2012

Welkom op het Verloskundigen PleinHartelijk welkom op het Verloskundigen Plein! Het Verloskundigen Plein is behalve de coöperatieve samenwerking van 9 eerstelijns verloskundigenpraktijken ook deze plek op het internet. Op het Verloskundigen Plein moet je alles kunnen (gaan) vinden over de geboortezorg in en om Zwolle. Of je nu eerstelijns verloskundige bent, een andere professional in de keten geboortezorg of zwanger wilt worden of bent.

Als directeur van het Verloskundigen Plein ga ik er samen met bestuur en leden voor zorgen dat we innoveren, ontwikkelen, creëren, delen en uitvoeren van alle activiteiten, die een positief effect hebben op de geboortezorg in de eerste lijn. En daar profiteert iedereen van. Of je nu eerstelijns verloskundige bent, een andere professional in de keten geboortezorg of zwanger wilt worden of bent.

Het resultaat van onze activiteiten is dan weer terug te vinden op het Verloskundigen Plein. Daarnaast zijn wij te volgen via Twitter en Facebook. Maar niet alleen online zijn wij gemakkelijk en snel bereikbaar. Persoonlijke contact, dat zo kenmerkend is voor de eerstelijns verloskunde, met mij, het bestuur of een van de leden van de coöperatie is altijd mogelijk. Of je nu eerstelijns verloskundige bent, een andere professional in de keten geboortezorg of zwanger wilt worden of bent.

Het ‘open huis’ van vandaag midden op het Grote Kerkplein in Zwolle symboliseert de werkwijze van het Verloskundigen Plein. We staan middenin de maatschappij, we zijn transparant en toegankelijk, en staan open voor interactie met iedereen. Of je nu eerstelijns verloskundige bent, een andere professional in de keten geboortezorg of zwanger wilt worden of bent.

De slogan van het Verloskundigen Plein luidt: Samenwerken bevalt beter! Wanneer iedereen met zijn of haar eigen deskundigheid en persoonlijkheid op gelijkwaardige en betrokken wijze streeft naar het gemeenschappelijke doel, dan leidt samenwerking niet alleen tot veiligere geboortezorg, maar ook tot meer tevredenheid. Of je nu eerstelijns verloskundige bent, een andere professional in de keten geboortezorg of zwanger wilt worden of bent.

Zwolle, donderdag 31 mei 2012

Saskia Walgemoed
Directeur Verloskundigen Plein


Zoeken