Geslaagd!

dinsdag 25 september 2012

Geslaagd!Borstvoeding is ongeëvenaard de beste voeding voor een kind. Ook voor de moeder heeft het gezondheidsvoordelen. Vanuit het Verloskundigen Plein willen wij uitstralen dat voor ons borstvoeding de standaard is.

Dit was drie jaar geleden de motivatie het WHO/UNICEF-certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ te behalen. Met dit certificaat laten wij zien dat alle verloskundigen binnen de coöperatie over kennis en vaardigheden beschikken om de kans van slagen van de borstvoeding zo groot mogelijk te maken.

Inmiddels zijn we drie jaar verder en was het tijd voor de hercertificering. Afgelopen zomer was het zover. Stichting Zorg voor Borstvoeding heeft kritisch gekeken naar de informatie die wij zwangeren en hun partner meegeven. Binnen elke verloskundigenpraktijk zijn verloskundigen bevraagd over het beleid binnen hun praktijk. Tevens is haar kennisniveau omtrent borstvoeding gepeild en is er gesproken over samenwerking met andere (borstvoedings-)organisaties. Daarnaast zijn zwangeren geïnterviewd over de wijze waarop zij door ons zijn voorgelicht en wat zij weten over het geven van borstvoeding.

Wij zijn trots dat we geslaagd zijn en het certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ mogen blijven voeren. De commissie was zeer te spreken over ons informatieboekje ‘Borstvoeding’ en het enthousiasme waarmee wij de borstvoeding op de agenda zetten. In 2015 zal er weer een uitgebreide hercertificering plaatsvinden. Wij zien dat met vertrouwen tegemoet. Laat de melk maar stromen!

Door Dokie de Bont, verloskundige bij het Verloskundig Huys
Zwolle, september 2012Zoeken