Alle praktijken Verloskundigen Plein geslaagd

dinsdag 25 september 2012

Alle praktijken Verloskundigen Plein geslaagdBorstvoeding is de beste voeding voor een kind. Ook voor de moeder heeft het gezondheidsvoordelen. Daarom willen alle 9 praktijken van het Verloskundigen Plein uitstralen dat borstvoeding de standaard is. Dit was drie jaar geleden de motivatie het WHO/UNICEF-certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ te behalen. Met dit certificaat laten de praktijken van het Verloskundigen Plein zien dat de verloskundigen binnen de coöperatie over kennis en vaardigheden beschikken om de kans van slagen van de borstvoeding zo groot mogelijk te maken.

Na drie jaar was het tijd voor de hercertificering. Stichting Zorg voor Borstvoeding heeft kritisch gekeken naar de informatie die de verloskundigen zwangeren en hun partner meegeven. Binnen elke verloskundigenpraktijk zijn verloskundigen bevraagd over het beleid binnen hun praktijk. Tevens is het kennisniveau omtrent borstvoeding gepeild en is er gesproken over samenwerking met andere (borstvoedings-)organisaties. Daarnaast zijn zwangeren geïnterviewd over de wijze waarop zij door de verloskundigen zijn voorgelicht en wat zij weten over het geven van borstvoeding.

Alle praktijken van het Verloskundigen Plein zijn geslaagd en mogen het certificaat ‘Zorg voor Borstvoeding’ blijven voeren. De commissie was zeer te spreken over het gezamenlijke informatieboekje ‘Borstvoeding’ en het enthousiasme waarmee de verloskundigen de borstvoeding op de agenda zetten. In 2015 zal er weer een uitgebreide hercertificering plaatsvinden. Het Verloskundigen Plein ziet dat met vertrouwen tegemoet.

Het Verloskundigen Plein is een toonaangevend collectief van verloskundigen in en rondom Zwolle, verenigd in de Coöperatie Verloskundigen Zwolle en omgeving ua. De leden werken samen met alle professionals in de geboortezorg voor een optimale zorgverlening aan de zwangere en direct betrokkenen. Daarbij staan de wensen - zoals keuzevrijheid, persoonlijke begeleiding en kwaliteit - van de cliënten centraal staan. Samenwerken bevalt beter!


Zoeken